Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

Info kotiček

Kilometri za življenje

KILOMETRI ZA ŽIVLJENJE

Vabimo vas, da se vključite v dobrodelni virtualni kolesarski dogodek "Kilometri za življenje", ki poteka v sklopu mednarodne akcije preprečevanja samomora »Prekolesarimo svet«.

Pobudnik akcije »Prekolesarimo svet« je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skupaj s številnimi soorganizatorji akcije skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 km, kolikor znaša obseg Zemlje.

Namen akcije je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati želimo prebivalce naše regije spodbuditi k aktivnejši skrbi za zdravje, telesni dejavnosti in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.
 
Kako lahko sodelujete na kolesarski akciji?
✅ V času od 10.9.2021 do 10.10.2021 kolesariš kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu.
✅ Pri tem narediš fotografijo (sliko kolesa, sebe, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in nam jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošlješ na e-naslov: kilometrizazivljenje@gmail.com ali pa sporočiš preko FB strani »Kilometri za življenje«.
✅ Na FB strani in Istagram profilu bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami. 📸🤳🎁
✅ V znak podpore naše dobrodelne kolesarske akcije označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje @kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.
➡️ V času trajanja akcije bo potekalo več manjših kolesarskih dogodkov organizatorjev, kjer bomo prav tako zbirali kilometre za zgoraj navedeno akcijo.
➡️ Zato nas spremljajte na naši FB strani in Instagram profilu »Kilometri za življenje«, kjer vas bomo sproti obveščali o poteka akcije.
❗V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost ter varnost vaših otrok. Upoštevajte vse ukrepe in predpise s področja varnosti v cestnem prometu in predpise varovanja zdravja.❗

Pokličite nas:

030 641 514