Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Svetovalnica za zdrav življenjski slog

Gibam se

Udeleženci v delavnici pridobite znanje o pomenu gibanja za zdravje, o uravnoteženi telesni vadbi, kako pravilno izvajati vaje za moč, gibljivost, ravnotežje in aerobno vadbo. Pridobite tudi poglobljeno oceno svoje telesne pripravljenosti ter skupaj s fizioterapevtom oblikujete svoj osebni načrt telesne dejavnosti.

Komu je delavnica namenjena?
Odraslim osebam(od 19+), napotenim s strani osebnega izbranega zdravnika ali diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine. Namenjena je vsem osebam z dejavnikom tveganja telesne nedejavnosti, ki so več kot 20% ogroženi za nastanek kronično nenalezljivih bolezni* (KNB), tistim ki že imajo prisotne KNB ali posebna zdravstvena stanja ter tudi starejšim 65+ z ugotovljeno funkcijsko manj zmožnostjo.
*KNB so srčno–žilne bolezni, rak, sladkorna bolezen, bolezni kostno-mišičnega sistema, kronične bolezni dihal ter nekatere duševne bolezni.

Kdo izvaja delavnico?
Izvaja jo diplomirani fizioterapevt, sodeluje tudi kineziolog.

Časovni obseg:
Delavnica traja 14 tednov: 13 skupinskih srečanj 1x tedensko od 60-120 min + 2x individualno svetovanje ter začetno in končno testiranje telesne pripravljenosti.

Št. udeležencev v skupini:
10

Kako se lahko vključite v delavnico?
Za delavnico potrebujete napotitev s strani osebnega izbranega zdravnika ali diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine. Za dodatne informacije lahko vprašate po telefonu (041 396 194) ali elektronski pošti ( janja.lebaric@zd-ms.si ali marko.smodis@zd-ms.si ).

Pokličite nas:

030 641 514