Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Svetovalnica za zdrav življenjski slog

S sladkorno boleznijo skozi življenje

Delavnica je namenjena odraslim osebam (od 19+) s sladkorno boleznijo tipa 2. Udeleženci pridobite najpomembnejša znanja o sladkorni bolezni tipa 2 ter znanja in veščine za postopno uvajanje sprememb v svoje vsakdanje življenje. S strokovno pomočjo oblikujete uresničljiv načrt za spremembo življenjskega sloga, ki pripomore h krepitvi vašega zdravja in izboljšanju počutja ter k sprejemanju kronične napredujoče bolezni.

Kaj potrebujete za udeležbo na delavnici?
Pisalo, očala, če jih uporabljate pri branju, in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na prvem srečanju boste prejeli brezplačen priročnik, v katerem so zbrane vsebine delavnice, in ga boste ves čas uporabljali tudi kot delovni zvezek.

Kdo izvaja delavnico?
Izvajajo jo diplomirane medicinske sestre/diplomirani zdravstvenik s specialnimi znanji.

Časovni obseg:
5 srečanj v skupini po 90 minut.

Št. udeležencev v skupini:
10

Kako se lahko vključite v delavnico?

Za delavnico potrebujete napotitev s strani osebnega izbranega zdravnika ali diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine. Za dodatne informacije lahko vprašate po telefonu (041 396 382) in elektronski pošti (vladka.bavcar-cvetko@zd-ms.si) ali (041 396 413) (simona.emri@zd-ms.si).

Pokličite nas:

030 641 514