Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Svetovalnica za zdrav življenjski slog

Zdravo hujšanje

Udeleženci na delavnici prejmete strokovno podporo in pomoč pri zdravem hujšanju ter znanja in veščine za spreminjanje prehranskih in gibalnih navad. S psihološkimi posveti vam nudimo popolno podporo v procesu hujšanja in vzdrževanja zdravega življenjskega sloga.

Komu je delavnica namenjena?
Preventivno pregledanim odraslim osebam, z indeksom telesne mase (ITM) 27,5 in več ter hkratnim 10-letnim srčno-žilnim tveganjem 20% ali več, osebam z ITM 27,5 ali več in s prisotno vsaj eno kronično nenalezljivo boleznijo ter osebe z ITM 30 ali več.

Kdo izvaja delavnico?
Izvajajo jo diplomirane medicinske sestre/diplomirani zdravstvenik s specialnimi znanji, fizioterapevti, psihologinje in dietetik, občasno je prisotna tudi zdravnica.

Časovni obseg:
Delavnica traja 18 tednov: obsega 15 skupinskih srečanj delavničnega dela na temo zdrave prehrane in psihološke podpore v trajanju 90-120 minut + 16 skupinskih srečanj vadbenega dela v trajanju 60 minut + 6 individualnih posvetov (z diplomirano medicinsko sestro/zdravstvenikom, fizioterapevtom in psihologinjo). V vmesnem obdobju po zaključku delavnice pa vam nudimo motivacijsko podporo na ponovnih srečanjih, kamor boste povabljeni po 3., 6. in 12. mesecih.

Št. udeležencev v skupini:
10

Kako se lahko vključite v delavnico?
Za delavnico potrebujete napotitev s strani osebnega izbranega zdravnika ali diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine. Za dodatne informacije lahko vprašate po telefonu (030 641 514) ali elektronski pošti (blanka.dugar@zd-ms.si).

Pokličite nas:

030 641 514