Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Svetovalnica za zdrav življenjski slog

Zdravo jem

Pridobili boste znanje in veščine za postopno uvajanje spremembe v vašem načinu prehranjevanja. Izvedeli boste kako izbrati zdrava živila v pestri ponudbi na trgovskih policah, kako doma na enostaven način sestaviti zdrav jedilnik in narediti načrt za hranjenje zunaj doma, v službi, na počitnicah in še kje.

Vodja delavnice vam nudi strokovno podporo in pomoč pri spreminjanju nezdravih prehranjevalnih navad.

Kdo se lahko udeleži delavnice?
Preventivno pregledane odrasle osebe 19+ s prisotnim dejavnikom tveganja nezdravega prehranjevanja.

Kdo izvaja delavnico?
Izvajajo jo diplomirane medicinske sestre/diplomirani zdravstvenik s specialnimi znanji in dietetik.

Časovni obseg:
Delavnica traja 6 tednov: 4 tedenska srečanja v skupini, ki trajajo po 90 minut, ter 2 individualni svetovanji, ki trajata po 30 minut za posameznika.

Št. udeležencev v skupini:
10

Kako se lahko vključite v delavnico?

Za delavnico potrebujete napotitev s strani osebnega izbranega zdravnika ali diplomirane medicinske sestre iz referenčne ambulante družinske medicine. Za dodatne informacije lahko vprašate po telefonu (030 641 514) ali elektronski pošti (blanka.dugar@zd-ms.si).

Pokličite nas:

030 641 514