Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Temeljne obravnave za krepitev zdravja

Ali sem fit?

Glede na zdravstveno stanje in rezultat, vam na tej delavnici strokovnjaki svetujejo o primerni telesni dejavnosti za krepitev zdravja.

Motivirajo vas za spremembo ali ohranjanje gibalnih navad. Tistim, ki imate prisotne dejavnike tveganja ali ste srčno-žilno ogroženi, ponudimo vključitev v ostale zdravstveno vzgojne programe.

Zainteresirani na delavnici testirate svojo aerobno telesno zmogljivost (zmogljivost srca, ožilja in dihal), tako da opravijo enega izmed testov:

  • Preizkus hoje na 2 km ali
  • 6-minutni test hoje ali
  • 2-minutni test stopanja na mestu.

Komu je delavnica namenjena?
Odraslim osebam, starim 19+, ki vas zanima, kakšna je vaša telesna pripravljenost ter kakšna oblika in intenzivnost telesne dejavnosti koristi vašemu zdravju.

Kdo izvaja delavnico?
Izvajajo jo fizioterapevti in kineziolog iz Centra za krepitev zdravja, občasno so v pomoč tudi diplomirane medicinske sestre/zdravstvenik s specialnimi znanji. Sodeluje tudi zdravnica.

Časovni obseg?
Izvede se 1 srečanje, ki za udeleženca traja približno 90-120 min.

Število udeležencev?
Ena skupina ima do 10 udeležencev.

Kako se lahko vključite v delavnico?
Za delavnico ne potrebujete napotitve. Prijavite se lahko po telefonu (041 396 194) ali elektronski pošti (janja.lebaric@zd-ms.si).

Pokličite nas:

030 641 514