Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Temeljne obravnave za krepitev zdravja

Test telesne pripravljenosti za odrasle/starejše

Udeleženci opravijo skupino testov za oceno njihove telesne pripravljenosti. Na podlagi ocene testiranja vam svetujemo o ustrezni telesni delavnosti za ohranjanje in krepitev zdravja.

Namen testiranja telesne pripravljenostije ozaveščati ljudi o stanju telesne pripravljenosti in posameznika spodbuditi h gibanju in zagotavljanju zdravja. Ostati telesno dejaven pomeni bistvo optimalnega zdravja in telesne zmožnosti.

Kdo se lahko udeleži delavnice:
odrasle osebe 19+ in starejši 65+.

Kdo izvaja delavnico?
Izvajajo jo fizioterapevti in kineziolog iz Centra za krepitev zdravja.

Časovni obseg:
1 srečanje, ki traja 120 minut in kratko 5 - minutno individualno svetovanje za vsakega udeleženca po končanem skupinskem delu.

Št. udeležencev v skupini:
10

Kako se lahko vključite v delavnico?
Za delavnico ne potrebujete napotitve. Prijavite se lahko po telefonu (041 396 194) ali elektronski pošti (janja.lebaric@zd-ms.si ali marko.smodis@zd-ms.si ali mitja.disic@zd-ms.si).

Pokličite nas:

030 641 514