Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

Obvestilo

Z mesecem junijem 2021 smo ponovno pričeli izvajati preventivne zdravstvene dejavnosti CENTRA ZA KREPITEV ZDRAVJA. Trenutno jih izvajamo na matični lokaciji v ZD Murska Sobota in v enoti Centra za krepitev zdravja Cankova, v podjetjih in v lokalnih skupnostih.

Informacije in prijave sprejemamo na ckz@zd-ms.si ali 030 641 514 in za enoto Cankova: 041 644 908 ali ckz.cankova@zd-ms.si.

S spoštovanjem,                                                     
Center za krepitev zdravja  

Termini delavnic

Preizkus hoje na 2 km z demonstracijo nordijske hoje
Četrtek, 9. april 2020 | od 16:00 do 17:00 | Kontakt  041 644 639 | Lokacija: dvorišče ZD Murska Sobota

Preizkus je namenjen zdravim odraslim (20-65 let) z normalno ali prekomerno telesno težo. Obsega meritve nekaterih telesnih funkcij, posvet z zdravnikom in test hoje na 2 km. Je hiter in varen preizkus, s katerim ugotavljamo telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro – kolikor zmorete, ob koncu pa vam izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov.
Po opravljenem preizkusu hoje sledi demonstracija nordijske hoje. Nordijska hoja je čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta. Z demonstracijo vam bomo pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravje.

Zberemo se na dvorišču Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Bodite udobno obuti in oblečeni.

Nazaj

Pokličite nas:

030 641 514