Center za krepitev zdravja | Zdravstveni dom Murska Sobota

Obvestilo

V povezavi z Odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti v času trajanja epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 142/20), se izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev, ki jih izvaja CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA, začasno prekine.

S spoštovanjem,                                                     
Center za krepitev zdravja  

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE, COVID-19

Z dnem 2. 11. 2020, je ponovno pričel delovati Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19.  V telefonsko svetovanje so pod enotno številko združeni različni strokovnjaki s področja duševnega zdravja iz celotne Slovenije. Brezplačna telefonska številka 080 51 00 deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu.

Hkrati obveščamo, da so v času epidemije s koronavirusom (Covid-19), na voljo tudi svetovalci – psihologi iz ZD Murska Sobota, za kratke razbremenilne pogovore preko telefona 041 396 192 ali po elektronski pošti: psiholog.covid19@zd-ms.si vsak delovni dan od 12.00 do 14.00.

Termini delavnic

Preizkus hoje na 2 km z demonstracijo nordijske hoje
Četrtek, 21. maj 2020 | od 16:00 do 17:00 | Kontakt  041 644 639 | Lokacija: dvorišče ZD Murska Sobota

Preizkus je namenjen zdravim odraslim (20-65 let) z normalno ali prekomerno telesno težo. Obsega meritve nekaterih telesnih funkcij, posvet z zdravnikom in test hoje na 2 km. Je hiter in varen preizkus, s katerim ugotavljamo telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro – kolikor zmorete, ob koncu pa vam izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov.
Po opravljenem preizkusu hoje sledi demonstracija nordijske hoje. Nordijska hoja je čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta. Z demonstracijo vam bomo pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravje.

Zberemo se na dvorišču Zdravstvenega doma Murska Sobota.

Bodite udobno obuti in oblečeni.

Nazaj

Pokličite nas:

030 641 514